Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου Θηβών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου
Ιατρικού Συλλόγου Θηβών
Τα κρούσματα βίας κατά των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας γίνονται ολοένα και περισσότερα. Στη μακρά λίστα των καταγεγραμμένων περιστατικών που έχουν συμβεί πρόσφατα (Αττικό, Αργολίδα (Ναύπλιο) Καβάλα , Κέρκυρα, Πύργος , Ιεράπετρα ) , προστέθηκε πρόσφατα το περιστατικό εναντίον νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείου Θήβας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών , διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση διαμηνύοντας παράλληλα ότι την ανεπάρκεια του συστήματος Υγείας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πληρώνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που καθημερινά δίνει αγώνα ψυχής για να παραμείνουν τα νοσοκομεία λειτουργικά.
Καλούμε την Πολιτεία να ενισχύσει με προσωπικό τα Νοσοκομεία για την καλύτερη φροντίδα των ασθενών
Καλούμε την Πολιτεία να ενισχύσει με προσωπικό ασφάλειας τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας
Καλούμε την Πολιτεία για την νομική υποστήριξη των ιατρών και νοσηλευτών θυμάτων βίας μέσω των Διοικήσεων και των Νομικών Συμβουλίων των Νοσοκομείων,
Καλούμε τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, για την αυστηρή τήρηση του ωραρίου επισκεπτηρίου στα Νοσοκομεία , αλλά και την ενημέρωση κι εκπαίδευση του προσωπικού στην αντιμετώπιση και διαχείριση επιθετικών συμπεριφορών ασθενών και συνοδών.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. γραμματέας

Φιλιώ Πρωτόπαπα Λουκάς Ανανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου